15 Kasım 2014 Cumartesi

Antibiyotik İle Üretilen Tavuk ve Yumurta, Sağlığı Tehdit Ediyor






Daha önce de bununla ilgili yazılarım olmuştu. Gıda üretimindeki kazanca dayalı hile veya karlı üretim yöntemleri yüzünden, bütün bir toplum tehlike altında.

Bugünkü konumuzda Antibiyotikli tavuk üretiminele almak istedim. Tavuğu büyümesi gereken normal süreden daha erken büyütmek ve daha güçlü büyük görünmesi için kullanılan bir yöntem. Böylece daha çok üretim ve daha düşük maliyet elde ettikleri için, fiyat rekabetinde de büyük kolaylık sağlıyor. Zaten halkımızın ucuza olan talepleri de malum. Bu arada aynı tavuktan çıkan yumurtanın da Antibiyotik içerdiğini unutmamak gerekiyor. Böylece bu ürünleri tüketen insanların vücudu, Antibiyotiklere karşı direnç kazandığı için, Antibiyotik gerektiren tadavilerde sonuç alınamıyor.



Aç gözlü üreticilere sesleniyorum; " Bu tavuk ve yumurtaları senin neslin, ırkın, çocukların ve torunların da yiyecek. Herkesi yavaş yavaş öldürürken, akşamları rahat uyuyabiliyormusun?" "Gencecik akrabalarınız; yavaş yavaş kansere sürüklenirken rahatmısınız?". Herkesi öldürmeye ne zaman son vereceksin?






EmoticonEmoticon